Slik sår du dine frø

Alle våre frø er grobarhetstestet av oss. Bare de beste og fineste frøene er valgt ut for deg.

Vi kan akkurat som de fleste andre leverandører av frø ikke garantere at alle frøene er 100%  sortekte, men ved grodd bør helt klart majoriteten være sortekte.

Her følger noen tips og råd for å drive opp dine frø til vakre og produktive chiliplanter:

Så frøene i perioden desember – mars. Sterkere sorter (Capsicum Chinense) krever oftest lenger tid fra frø til frukt enn andre sorter. To gode metoder å så på:

  1. Bruk en bra type SÅJORD og ingenting annet, og så to frø i hver liten valgfri beholder. Sørg for at jorden er fuktig, ikke bløt og ikke tørr. Den som gror først beholder du, den som gror sist fjerner du. Ha varmematte under, eller plasser på gulvvarme, frem til at du ser at det begynner å spire.

  2. Legg frøene på fuktig husholdningspapir, brett papiret tett om frøene slik at alle frø er dekket av fuktig papir. Legg papiret i en liten pose for å bevare fuktigheten. Sjekk hver morgen og kveld om noen har begynt å spire. De som spirer plasseres deretter omgående i fuktig (ikke tørr, ikke bløt) SÅJORD, som plasseres på varmematte, eller på gulvvarme, frem til at det er synlige spirer oven jord.

Når det spirer over jord skal temperaturen ned, og planten trenger lys. Optimal temperatur umiddelbart etter synlig spiring er 16-19 grader, for å få tykke, sterke og pene planter. Plasser lyst under passende lysrør eller LED-lampe, i minst 14 timer pr dag, da det naturlige lyset i Norge ikke strekker til i frøsettingsperioden.  Har du høyere temperatur enn 16-19 bør du kompensere med sterkere lampe (høyere Watt) for å ikke få en lang og spinkel plante (disse ønsker man ikke å ha, forid de ikke klarer vekten av sine egne frukter senere).

Når planten begynner å utvikle de første karaktersbladen (4 synlige blader), er det på tide å potte om planten i en noe større krukke. Bruk ROSEJORD, og tilsett gjerne enten perlite eller vermiculite.

Ikke gi næringstilskudd til planten før 3 uker etter første omplantering. Deretter gi næringstilskudd ved hver vanning, men bruk bare ¼ så mye næring som står på pakken.

Mens planten er liten ønsker man at den skal gro seg større og sterkere. Bruk derfor næring med mye nitrogen.

Senere på sesongen ønsker man å fremme knopp- og blomstersetting, som senere gir frukt. Bruk da næring som inneholder mye kalsium og fosfor, men minst mulig nitrogen. Har du tilgang til epsomsalt er dette optimalt å bruke helt fra frøet gror, og så lenge du har planten.

Blir planten lang og spinkel som følge av før høy varme eller for lite lys, lønner det seg oftest å beskjære planten ganske heftig. Planten ser litt tuffs ut i 1-2 uker, men vi lover, den vil straks bli penere enn tidligere.

Håper du blir fornøyd med frøene. Vi blir kjempeglade om du legger opp bilder på dine planter, tilbakemelding eller synspunkter på våre produkter på vår Facebook, Instagram, eller kommentar direkte inn på nettsiden vår heatofnorway.com.


Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres