Hvordan tørke chili og lage pulver

Når du har masse modne chilifrukter fra planten din, er en måte å få brukt det på å lage sitt eget chilipulver. For å få et smaksrikt pulver, er det bra å ha mange forskjellige sorter i pulveret.
Etter at du har høstet chili fra din chiliplante, tar du å deler den i to og fjerner chilifrøene, disse gir nemlig ikke en så god smak i chilipulveret. Deretter kan du bruke en helt vanlig sopptørker, eventuelt kan du tørke de i stekeovnen eller på en tallerken, dette tar dog litt lengre tid. Det kjappeste er å benytte en sopptørker. Hvis du bruker stekeovnen, legger du chilien utover en stekeplate, setter den midt i ovnen. Deretter lar du ovnsdøren stå på gløtt, her kan du for eksempel bruke en sleiv. Chilien skal da stå i 50 grader til de er helt tørre. Vi benytter et glass for oppbevaring av de tørre chilien til vi har den mengden vi ønsker for å lage chilipulver.
 
For å lage chilipulver kan du enten bruke en kaffekvern, denne kan du senere ikke benytte til å kverne kaffe, med mindre du ønsker en kaffe med mye futt i. Andre metoder som brukes er en morter, dette krever mye håndkraft, og kan bli litt slitsomt hvis du har store mengder med chili. En annen metode er å benytte seg av en stavmikser, dette skaper mye chilistøv som gjør at du nyser mye, så jeg anbefaler å legge et kjøkken håndkle over, for å forhindre at støvet fyker rundt på kjøkkenet. Hvor finmalt pulver du ønsker, avgjør du selv.
Lykke til!
L

Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres