Ettermodning av chili

Vi er nå over halvveis i november, og chilisesongen er på hell. Før du vinteroppbevarer dine chiliplanter, er det lurt å klippe ned frukten, men hva gjør du med chilifrukter som ikke er modne? Du kan tørke den grønne frukten og lage chilipulver av den, eller legge den på olje, men hvis du ønsker å ettermodne chilien, er en metode å legge den sammen med eple. Grunnen til at eple hjelper på prosessen med å modne chilien er at epler skiller ut et modningshormon (etylengass) som en beskjed til epleblomstene om at nå er sesongen over og dere kan blomstre av. Etylengassen fra eplene kan også brukes til å modne grønne chili.
Husk at ettermodnet chili smaker mindre enn de som har fått modne naturlig på busken i sesong. Det er derfor kjøpechilien ikke kan hamle opp med selvdyrket. Mye i frukt og grøntavdelingen er høstet før tiden for å modnes under transport, på lager eller i butikk.
Du kan også pakke chilien inn i avispapir og la dem ligge til de er modnet. Sjekk dem innimellom og fjern eventuell råtten frukt.

Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres