Bekjempning av bladlus på dine chiliplanter

Når man dyrker chiliplanter møter du før ellers senere på problemet bladlus. Vi har også lagd en video med hvordan vi bekjemper problemet.

https://www.youtube.com/watch?v=AHRAJ-tZgu8

Det første du bør gjøre er å spyle hele planten i dusjen med en kraftig stråle. Spray deretter hele planten nøye med vann+grønnsåpe+evt neemolje på og under alle blader, stammen, grener og inni alle blomster. La planten tørke mens den står i isolat. Gjenta prosedyren til du ikke ser flere lus, og da gjentar du prosessen en gang til.

Neem olje er ganske effektivt. Ellers er det ikke så mye midlene man bruker som er effektive eller mindre effektive, men metodene man benytter. Beste tips er å alltid arbeide med rene overflater, ikke sette planten tilbake på samme sted hvor den stod uten å først grundig rengjøre gulv, vegger, vinduer i nærheten, samt planter i nærheten.
Ved behandling, tørk av potten på kanten, på siden og under, og skyll fatet den sto på nøye. Sprut hva enn middel du bruker også på øverste jordlaget i tilfelle noen har fallet ned på overflaten, alternativt skrap vekk de øverste centimetrene jord og erstatt med ny. 
Deretter gjelder det å ha nulltoleranse - det vil si ta affære umiddelbart du ser lus neste gang. Ikke tenk at det kan vente til i kveld eller i morgen.
Har du maur på eller rundt, bør disse bekjempes før du begynner med lusa, for ellers vil mauren heroisk kjempe mot alle dine knep.
Sett ut marihøner, edderkopper og gulløyelarver på plantene.
Husk at det ikke finnes noe som heter solitære bladlus, så ser du én kan du være sikker på at den ikke er alene.


Legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres